Вета рат пелети 100г

70 ден

Базирано на бромадиолон со атрактант, исклучително ефикасен кај појавата на стаорци и глувци во домаќинство, фарми, фабрики итн. Витаминот К3 е противотров.

Нема на залиха

  • Директно преземање од нашиот магацин

Преземете уште денес.

Бесплатно

  • Достава по курир

Пратката ќе ви биде доставена на внесената адреса.

2-3 работни дена

150 ден.

Детален опис на производот:

Вета Рат (отров за глувци, стаорци и други штетни глодари)

Состав: во 1000г содржи Бромадилон 0,05 гр. (0,05%)

Носач: 100 гр.

Дејство: Антикоагулантен родентицид, при што ја спречува синтезата протромбин и др. Фактори на коагулација на крвта. Делува и после еднократно внесување во текот на 7 дена по поставување на мамецот.

Апликации и дози: Готовите мамци да се постават на одалеченост од неколку метри во купчиња од 20-50 гр. Најдобро да се постави во активните дупки, на непристапни места, во аглите на просториите. Да се заштити од дожд и вода, најдобро да се постави во хранилки или кутии.

Мерки на претпазливост: За време на поставување на мамецот да не се јаде, пие или пуши. Да се чува подалеку од дофат на деца.

Антидот: Против отров е витамин К1.

Прва помош: Интрамускулно 10-20 мг К1+ витамин Ц кај животни 2 мг/кг дневно.

Производител: Ветеринарство д.о.о., Белград, Р.Србија

Увозник и дистрибутер: Ветеринарство Македонија ДООЕЛ, ул.Тодор Чанов 93, Скопје