Вета еко зел 1 кг

110 ден

Во многу мали концентрации се меша во сточна храна и спречува формирање на мувла и расипување на храната. Исто така го решава проблемот со контаминација на храната и го надоместува губитокот на селен и јод.

  • Директно преземање од нашиот магацин

Преземете уште денес.

Бесплатно

  • Достава по курир

Пратката ќе ви биде доставена на внесената адреса.

2-3 работни дена

150 ден.

Детален опис на производот:

Вета еко Зел со додаток на селен и јод е наменет за сите видови и категории на животни. Најголема ефикасност на препаратот со додаток на селен и јод е во адсорпцијата на микотоксин aflatoksin (до 99%) и ergot алкалоид (85%). Ги адсорбира и другите микотоксини (zearalenon, ohratoksin, T-2).

Вета еко Зел препаратот поради наведениве причини е збогатен со органски селен и јод во оптимални количини. Заради недостатокот кој се јавува во стандардната исхрана и заради поради баланс на храната. Содржи и стимулатор на апетит, се со цел полесно внесување на храната.

Спречува развој на спори и токсини во храната, ја подобува општата здравствена состојба на животното, подобро искористување на храната, го скратува времето на товот. Исто така, ја потпомага ресорпцијата на хранливите материи, го зголемува апетитот, стимулира раст, ги отстранува непријаните мириси.