Hepatosil Mini

1,160 ден

Дополнителна храна за кучиња и мачки што помага во поддршката на функцијата на црниот дроб, во случаи на затајување или дисфункција. Придонесува за обновување и заштита на хепатоцитите, забрзува регенерацијата на црниот дроб и забрзува закрепнување на нормалната функција на црниот дроб.

  • Директно преземање од нашиот магацин

Преземете уште денес.

Бесплатно

  • Достава по курир

Пратката ќе ви биде доставена на внесената адреса.

2-3 работни дена

150 ден.

Детален опис на производот:

Пакување

30 таблети

Дозирање

1 таблета на 5 kg ТМ дневно или по совет на ветеринар.

Состав (по таблета):

Силимарин 125 mg, Л-Орнитин-Л-аспартат (LOLA) 25 mg, С-аденозилметионин (SAMe) 22,5 mg, сув екстракт од артичока 20 mg, витамин Е 10 mg.

Екстрактот од млечен трн (Silybum marianum) е богат со силимарин (кој содржи флавоноиди од силибин, силидијанин и силикристин) кои
– го стимулираат антиокидативниот и детоксикациониот капацитет на црниот дроб
;
– стимулира регенерација на клетките на црниот дроб
;
– го зголемува лачењето на жолчката
;
– ја нормализира содржината на маснотии во црниот дроб
;
– ги намалува иритирачките реакции во црниот дроб
;
– го штити црниот дроб од токсини (на пример, од токсичен ефект на лекови и тешки метали)
;
значително го намалува нивото на ензими на цриот дроб кака AST (аспартит аминотрансфепаза) и ALT (аланин аминотрансфераза).

Л-орнитин-Л-аспартат (LOLA) го намалува нивото на амонијак во крвта преку стимулирање на синтезата на уреа и глукамин. SAMe го зголемува природното лачење на глутатион во телото. Глутатион е моќен антиоксиданс кој ги штити клетките на црниот дроб од токсини и клеточна смрт. Суплиментацијата со SAMe помага во заштитата и одржувањето на функциите на црниот дроб. Екстрактот од сува артичока има три активни состојќи: цинарин, лутеолин и хлорогена киселина, кои служат како пре- и пробиотик за помагање на варењето, како антиоксиданс за поддршка на црниот дроб и како холагог и хлоретик за добра поддршка на билијарниот систем и добробиотот за црниот дроб.

Витаминот Е (α – токоферол) е витамин растворлив во масти кој може да има повеќекратни корисни ефекти кај пациенти со заболувања на црниот дроб, вклучувајќи и антиоксидантни, антиинфламаторни и антифибротични ефекти. Витаминот Е делува како антиоксиданс врзан за клеточната мембрана.

Упатство за употреба:

Присуството на храна ја намалува апсорпцијата на SAMe, поради што таблетите треба да се даваат на празен стомак, најмалку еден час пред хранење. Доколку гладувањето не е возможно, таблетите HEPATOSIL ADVANCED треба да се даваат најмалку 30 минути пред оброк.

Најдобар ефект на двојно обложената таблета е кога ќе ја ставите на коренот од јазикот на домашниот миленик, за да ја проголта цела таблета (слика 1). Ако тоа не е можно, здробете ја таблетата и измешајте ја со мала количина на храна (слика 2).

Чувајте на температура до 25˚С. Чувајте подалеку од дофат на деца. Само за употреба за животни.