wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olorsin for small breeds and cats
 
 
 
 
 
 

Olorsin for small breeds and cats

 
 
 
620Ден
 

Додаток во исхраната за мачки и мали раси на кучиња која делува дезодорирачки со намалување на мирисите на здивот и секретот.

:
 
 

Пакување: 60 капсули

Состав (секоја таблета содржи):

Зеолит (криноптилолит, 1г 568) 100 мг
Зеолит е природен минерал кој помага да се отстранат трагите на урина на тревник или во сад за вршење нужда, помага да се намали амонијакот во урината на вашето домашно милениче, ги отстранува токсините и помага при проблеми во однесувањето. Зеолитот ги отстранува штетните токсини од телото и го балансира нивото на pH во алкална состојба, со што се создава оптимална природна средина.

Yucca Schidigera (Mojave yucca во прав, 7.12.1) 60 мг
Јука е билни додаток кој се користи во исхрана за кучиња и мачки, бидејќи помага да се намали мирисот на измет. Сапонините, содржани во Јука, имаат својство да дејствуваат на метаболизмот на азот со фиксирање на амонијакот, со што се намалува нивото на гасови што создаваат непријатен мирис во фецесот, со намалување до 56% кај кучињата и 49% кај мачките. Сапонифицираниот екстракт од Јука како додаток во исхраната не се апсорбира, туку станува додатен извор на влакна во цревната флора, со што ја зајакнува рамнотежата во цревата.

Хлорела во прав (7.1.2) 15 мг
Алгата Хлорела имаат висока содржина на хлорофил, кој помага при чистење на организмот и делува против лошиот здив. Меѓу придобивките на хлорела за кучиња и мачки е нејзината способност за чистење (може да ги елиминира токсините), ефектите на здравата и сјајна коса и кожа, и подобрениот имунолошки систем.

Бензоева киселина (2b08021) 2 мг
Бензоевата киселина го намалува амонијакот во секретот преку намалување на pH вредностите во секретот и бројот на бактерии, како и со промена на метаболичките активности на бактериите.

Неактивни состојки: Декстроза, МСС, скроб, силициум диоксид

Упатство за употреба:

До 3 кг. телесна маса1 таблета дневно
3 - 5 кг. телесна маса2 таблета дневно
5 - 7 кг. телесна маса3 таблета дневно

Чувајте на ладно, суво место, подалеку од директна изложеност на сончева светлина. Чувајте подалеку од дофат на деца.
Само за употреба на животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest