wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hydropet 10g/20 sachets
 
 
 
 
 
 

Hydropet 10g/20 sachets

 
 
 
1510Ден
 

За кучиња и мачки со загуба на електролити поради повраќање и/или дијареја, по операција, кај умерена дехидрација. Прилагодено за да ги надокнади изгубените течности и електролити кај дехидрирани миленичиња и за обновување на нормалната рамнотежа на електролити.

:
 
 

Секоја кеса (10 g) содржи: Декстроза монохидрат (13.2.2) 7.200 mg, Натриум хлорид (11.4.1) 1.200 mg, Калиум хлорид (11.5.1) 600 mg, Натриум бикарбонат (11.4.2) 500 mg, Натриум аскорбат (лесно сварлива форма на витамин Ц, 1b301) 500 mg.

Растворете го HYDROPET правот во 500 мл вода. Подготвениот раствор можете да го чувате во фрижидер до 24 часа. Не служете разладено.

Општата препорака е од 4 до 6 ml раствор на HYDROPET по kg на телесна тежина на час. Препораката може да варира во зависност од тоа што дијагностицира и советува ветеринарот.

Телесна тежина ( kg )Запремнина

(ml)

Телесна тежина ( kg )Запремнина

(ml)

2175 301200
4300 351350
5350 401500
10600 451650
15750 501800
20900 551950
251050 602100

Давањето HYDROPET на кучиња и мачки може да биде предизвик. Ако вашето домашно милениче не го прифати тоа лесно, треба да започнете да давате мала количина на растворот.

За повеќе информации за хранење на вашето куче или мачка, обратете се на вашиот ветеринар.

Чувајте на ладно, суво место, подалеку од директна изложеност на сончева светлина. Чувајте подалеку од дофат на деца.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest