wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Жалфија
 
 
 
 
 
 

Жалфија

 
25Ден
 
 
:
 
 

Повеќегодишна растение со сиво-зелени листови од предната страна густо влакнести. Најстара користена билка во медицината. Се користи листот и етеричното масло. Се сади на отворено во втората половина на мај. Сака сончеви позиции и трае од 5-6 година.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest