wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vetamanoza  60g powder
 
 
 
 
 
 

Vetamanoza 60g powder

 
 
 
2340Ден
 

Го подржува здравјето на уринарниот тракт кај кучиња и мачки.

Се употребува кај кучиња и мачки со инфекција на уринарниот тракт предизвикана со бактеријата Escherichia Coli и други бактерии кои се здружуваат со неа (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella spp.).

:
 
 

Пакување: 60 г прашок (30 дози),
Дозерка (полна, мала дозерка содржи 2 г ВЕТАМАНОЗА ПРАШОК)

Состав:

D-Mannose 2г
D-Mannose е природен прост шеќер кои успешно се применува во лечење на уринарни инфекции предизвикани од E. coli и други бактерии кои се здружуваат со неа (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella spp.). D-Mannose се абсорбира осум пати поспоро од глукозата и штом влезе во организмот не се претвора во гликоген, не се депонира во црниот дроб туку оди директно во крвотокот. D-Mannose воглавно се филтрира низ бубрезите и се насочува во мочниот меур. Полисахаридните молекули го прекриваат епителот на мочниот меур и на нив со своите површински израстоци се прикачуваат бактерии E. coli и предизвикуваат инфекција. Во присуство на D-Mannose во мочниот меур, бактериите со своите израстоци се прикачуваат за молекулите на D-Mannose и формираат комплекси кои се елиминираат со следното испирање.

-Mannose ги одстранува „лошите“ бактерии со врзување за нив и се излачуваат со урината

Додаток:
Средство против згрутчување до 1%.

Дозирање:

Акутна инфекција - 1 мерна дозерка дневно, во текот на 5 дена

За превенција од повторно појавување на инфекција – ½ мерна дозерка дневно 20 дена по инфекцијата

Или по упатсво на ветеринар.

Третман со D-Mannose се применува само кај мачки кои уринираат (немаат опструкција на мокрачните патишта).

Упатство за употреба:

Да се обезбеди доволна количина на чиста вода за пиење на својот пациент или миленик во текот на целиот ден.

Пропишаните дози ВЕТАМАНОЗА прашок на кучињата и мачките да се даваат помешани во вода.

Да се чува на температура до 25°C.

Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба кај животни. Рок на употреба: назначен на пакувањето.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest