wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vetamanoza 2g/20 sachets
 
 
 
 
 
 

Vetamanoza 2g/20 sachets

 
 
 
1580Ден
 

Го подржува здравјето на уринарниот тракт кај кучиња и мачки.

Се употребува кај кучиња и мачки со инфекција на уринарниот тракт предизвикана од бактеријата Escherichia Coli и дрги бактерии кои се здружуваат со неа (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella spp.).

:
 
 

Пакување: 20 касички по 2 г

Состав:

D-Mannose 2g
D-Mannose е природен прост шеќер кои успешно се применува во лечење на уринарни инфекции предизвикани од E. coli и други бактерии кои се здружуваат со неа (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella spp.). D-Mannose се абсорбира осум пати поспоро од глукозата и штом влезе во организмот не се претвора во гликоген, не се депонира во црниот дроб туку оди директно во крвотокот. D-Mannose воглавно се филтрира низ бубрезите и се насочува во мочниот меур. Полисахаридните молекули го прекриваат епителот на мочниот меур и на нив со своите површински израстоци се прикачуваат бактерии E. coli и предизвикуваат инфекција. Во присуство на D-Mannose во мочниот меур, бактериите со своите израстоци се прикачуваат за молекулите на D-Mannose и формираат комплекси кои се елиминираат со следното испирање.

-Mannose ги отстранува „лошите“ бактерии со нивно врзување и се излачува преку урината

Додаток:
Средство против згрутчување до 1%.

Дозирање:
чиња:Aкутна инфекцијa - 1 кесичка дневно, во текот на 5 дена

За превенција од повторно појавување на инфекција – ½ кесичка дневно во текот на 20 дена по инфекцијата.
Или по совет од ветеринар.

Мачки: Aкутна инфекција - 1 кесичка дневно, во текот на 5 дена

За превенција од повторно појавување на инфекција – ½ кесичка дневно 20 дена по инфекцијата.
Или по совет од ветеринар.

Третманот со D-Mannose се применува само кај мачки кои уринираат (немаат опструкција на мокрачните патишта).

Упатство за употреба:
Да се обезбеди доволна количина чиста вода за пиење на пациент или миленикот во текот на целиот ден.

Пропишаните ВЕТАМАНОЗА дози за кучиња и мачки да се даваат помешани во вода.

Да се чува на температура до 25°C. Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest