wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urino dog
 
 
 
 
 
 

Urino dog

 
 
 
790Ден
 

Додаток во исхраната за кучиња со инфекција на долните уринарни патишта - акуни, хронични и рекурентни вослапенија. Се препорачува и при постоење на кристалурија и мокрачни камења, како и по катетеризација и оперативно отстранување на мокрачните камења. Препаратот е наменет за одржување на нормалната функција на уринарнот тракт.

:
 
 

Пакување: 30 капсули

Состав (во 100г):

Екстракт од брусница(Vaccinum macrocarpon) - Proanthocyanidins 200 mg
Проантоцијанидини се моќни, природни антиоксиданси кои ги добиваме со екстракција од северноамеричка брусница. Исто така, помагаат да се смали врзувањето на некој бактерии за ѕидот од мокрачната бешика.

Д-Маноза 100 мг
Д-Маноза е природен прост шеќер кој успешно се применува во лечење на уринарни инфекции предизвикани E. Colii и други бактерии кои се здружуваат со неа (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella). Полисахаридните молекули го прекриваат епителот на бешиката и на нив со својте површински израстоци се прикачуваат бактериите E. Coli и иницираат инфекции. Во присуство на Д-Маноза во бешиката, бактериите со своите израстоци се прикачуваат на молекулите на Д-Маноза и формираат комплекси кои се исфрлаат со следното испирање.

Глукозамин сулфат (Glucosamin sulfate) – 70 мг
Гликозамин сулфат е дериват на глукозаминот кој се добива од егзоскелетонот на раковите, а ја стимулира синтезата на гликозаминогликан (GAG), кој го штитат осетливиот уротелиум и спречуваат бактериите да се врзуваат за уротелијалните клетки.

Додаток: Магнезиум стеарат

Дозирање: 1 таблета дневно за 10 кг ТМ или по совет на ветеринар.

Упатство за употреба:
За орална употреба VETAProURINO DOG таблети да се даваат цели или издробени, помешани во мала количина храна. Да се даваат колку што е потребно или по совет на веретинар.

Да се чува на температура до 25°C.

Да се чува подалеку од дофат на деца.

Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest