wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Renitine 80g
 
 
 
 
 
 

Renitine 80g

 
 
 
700Ден
 

Додаток во исхрана за кучиња и мачки со акутна, хронична инсуфициенција, хиперфосфатемија.

:
 
 

Пакување: 80 г
Лажица за дозирање

Состав:

Магнезиум карбонат 15 г
Магнезиум-карбонат е врзувач (хелатор) на фосфати, како што се и калциум-карбонат, алуминиум-карбонат, лантан-карбонат и други. Врзувачите на фосфати го менуваат својот анјон за фосфор и стануваат фосфатни соли во дигистивниот тракт, кои од огранизмот се исфрлаат со изметот. Кога ќе се спореди ефикасниста на врзувачите на фосфати, а за споредба се зема 1 g CaCO3 како индекс, односно, ако се каже дека ефикасноста која ја има 1 g CaCO3 е еднаква на единица (=1), може да се каже дека: Лантан-карбонат има ефикасност 2,9; Севеламер-хидрохлорид има 0,6; MgCO3 има 1,3; Калциум-ацетат има 1,2; Алуминиум-хидроксид има 1,5. Подобрата ефикасност на MgCO3 (во однос на CaCO3) во врзување на фосфатите и избегнување на појачана калцемија и последнични опасни калцификации, се две важни предности на VETAProRENITINE прашокот.

Цитосан 10 г
Цитосан се шеќер кој се добива со де-ацетилизација од хитинот на школките. Значително ја смалува уремијата и нивото на креатинит на серумот.

Додаток: Лактоза

Дозирање:
За 5 кг ТМ, до ознака 1,25 - 2 пати на ден;
За 10 кг ТМ до ознака 2,5 - пати на ден;
За 20кг ТМ полна голема дозерка - 2 пати на ден.
Или по совет на ветеринар.

Упатство за употреба:
До пола наполнета мала лажица за дозирање содржи 1 г VETAProRENITINE и тоа е поединечна доза за возрасна мачка или куче со ТМ до 5кг. Рамна мала лажица за дозирање содржи 2 г VETAProRENITINE и тоа е поединечна доза за куче со ТМ до 10 кг. Рамна голема лажица содржи 5 г VETAProRENITINE и тоа е поединечна доза за куче со ТМ од 20 кг.
Правилно одмерената доза VETAProRENITINE помешајте ја во храна.

Да се чува на температура до 20°C. Да се чува подалеку дофат на деца. Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest