Нане Мента

25 ден

Се сее од расад на земја или во големи саксии. Стапката на сеење е 0,3 gr/m². 1000 семиња – 0,33 гр. Пред сеидбата, израмнете ја почвата со валјак. Се сее со песок на површината. Почесто да се наводнува. Пресадувањето се врши по 90 дена на влажна почва (30cm x 70cm). Трајност на културите 5 години. Се користи за коктели и како додаток на јадења.

Нема на залиха

  • Директно преземање од нашиот магацин

Преземете уште денес.

Бесплатно

  • Достава по курир

Пратката ќе ви биде доставена на внесената адреса.

2-3 работни дена

150 ден.

Детален опис на производот:

Се сее од расад на земја или во големи саксии. Стапката на сеење е 0,3 gr/m². 1000 семиња – 0,33 гр. Пред сеидбата, израмнете ја почвата со валјак. Се сее со песок на површината. Почесто да се наводнува. Пресадувањето се врши по 90 дена на влажна почва (30cm x 70cm). Трајност на културите 5 години. Се користи за коктели и како додаток на јадења.