wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Multipro
 
 
 
 
 
 

Multipro

 
 
 
860Ден
 

Додаток во исхрана за кучиња и мачки со пореметен цревен баланс (со акутна дијареа, после дехелминтизација или кај млади кучиња и мачиња со мека столица). За одржување на нормална функција на дигестивниот тракт.

:
 
 

Пакување: 50 капсули

Состав:

ПробиотикEnterococcus faecium NCIMB 10415 2 x 109 CFU/g; Bacillus subtilis 2 x 109 CFU/g

Enterococcus faeciumги заменува„лошите” бактерии со „добри” бактерии, кои природно го промовираат зголемувањето на бројот на анти-инфламаторни бактерии во гастроинтестиналниот тракт. Делува инхибиторно на разни патогени, помага во престанок и делува превентивно на инфективна дијареа и дијареа предизвикана од антибиотици. Го подобрува балансот на микрофлората кај сите кучиња и мачки кои се под стрес. Го зголемува растот на други добри бактерии во гастроинтестиналниот тракт.

Bacillus subtilis го појачува имуниот систем на кучиња и мачки и им помага во одбрана од лоши бактерии и вируси и синергистички делува со E. faecium.

Додаток:
Пребиотик - Fructo-oligosaccharides (FOS) 150мг/г и Mannan-oligosaccharides (MOS) 150мг/г

Дозирање: 1 капсула дневно, или по совет со ветеринар.

Упатство за употреба: ВЕТАМУЛТИПРО капсулите можат да се дадат на куче или мачка на еден од следните три начини:

  • Директно на коренот на јазикот или
  • Да се отвори капсулата и содржината да се раствори во вода или

  • Да се отвори капсулата и содржината да се помеша во храна.

Да се чува на температура до 25°C. Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest