wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hepato Forte
 
 
 
 
 
 

Hepato Forte

 
 
 
670Ден
 

Производ за мачки и кучиња, ја подржува функцијата на црниот дроб во случаи на негово затајување и ненормална функција. Специјално е намемет за примена кај хронични заболувања на црниот дроб и интоксикации, како и кај Бабезиоза. Ги регенерира и штити хепатоцитите, ја забрзува регенерацијата на црниот дроб и подобрува неговата функција.

:
 
 

Пакување: 30 таблети

Состав:

Л-орнитин-Л-аспартат 200 мг
Л-Орнитин-Л-аспартат (ЛОЛА) ја смалува концентрацијата на амонијак во крвта со стимулација на синтеза на уреа и глутамин.

С-аденосилметион (САМе) 100 мг
С-аденосилметионин го зголемува нивото на глутатион (моќен антиоксидант кој ги штити клетките на црниот дроб од оштетување и смрт) и така го чува црниот дроб и помага во неговата регенерација. Присуството на храна ја смалува апсорпцијата на САМе и затоа треба да се дава на празен стомак или 30 минути по оброкот.

Додаток: Магнезиум стеарат, цинк оксид 100 мг, витамин Е 100 мг

Дозирање:
Кучиња - 1 таблета на 15 кг TM дневно.
Мачки – ½ таблета дневно.
Или по совет со ветеринар.

Упатство за употреба:
Присуството на храна ја смалува апсорпцијата на САМе, поради тоа ВетаПро ХЕПАТО ФОРТЕ таблетите треба да се дадат на празен стомак, најмалку саат време пред оброкот. Ако гладувањето не е можно, ВетаПро ХЕПАТО ФОРТЕ треба да се даде 30 минути после оброкот.

Начин на чување: Да се чува на температура до 25°C. Да се чува подалеку од дофат на деца.Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest