wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cardio
 
 
 
 
 
 

Cardio

 
 
 
830Ден
 

Додаток за храна наменет за кучиња како подршка за нормално функционирање на кардиоваскуларниот систем.

:
 
 

Пакување: 60 таблети

Состав:
Л-карнитин тартрат (including L-carnitine) 150 мг
Л-карнитин е аминокиселина која организмот ја користи за претварање на мастите во енергија. Срцеви заболувања, посебно дилатативна кардиомиопатија на куче, се главна индикација за суплементација на Л-карнитинот.

Таурин 150 мг
Таурин е аминокиселина која е неопходна за здравјето на срцето.

Коензим Q10 30 мг
Коензим Q10 е есенцијална компонента на митохондриите, кои се делови на клетката кои произведуваат енергија од кислородот. Затоа, коензим Q10 е посебно важен за функционирање на органи со голема побарувачка на кислород, вклучувајки ги срцето и мозокот.

Витамин Е 50 мг
Витаминот Е како антиоксиданс помага да се неутрализираат слободните радикали и со тоа го смалува разорувањето предизвикано од слободни радикали. Студиите покажале дека кучиња со дилатативна кардиомиопатија и митрална болест имаат дисбаланс помеѓу производство на слободни радикали и количината на антиоксидантна заштита. Поради тоа е препорачливо храната за кучиња со срцеви заболувања да биде обогатена со антиоксиданти.

Магнезиум 100 мг
Магнезиумот е важен минерал за кучиња со хронична срцева инсуфициенција. Недостатокот на магнезиум може да ги влоши потенцијалните нуспојави од срцеви лекови и може да предизвика други проблеми како што се слабост на мускулот и срцева аритмија.

Додатоци: Минерали

Дозирање: 1 таблета 2 пати дневно на 15 кг ТМ. Или по совет со ветеринар.

Упатство за употреба:
Таблетите да се даваат помешани со храна, 1 таблета во 1 оброк. Водата треба да биде достапна во секое време во слободни количини.

Да се чува на температура до 25°C. Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ooohhh... you may have just missed this one. Fill out the form below and we'll get back to you as soon as it's back in stock!

 
*
 
*