wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cardio Small Breeds
 
 
 
 
 
 

Cardio Small Breeds

 
 
 
620Ден
 

Додаток за храна наменет за кучиња од мали раси како подршка за нормално функционирање на кардиоваскуларниот систем.

:
 
 

Пакување: 60 таблети

Состав:

Л-карнитин тартрат (including L-carnitine) 50 мг
Л-карнитин е аминокиселина која организмот ја користи за претварање на мастите во енергија. Срцеви заболувања, посебно дилатативна кардиомиопатија на куче, се главна индикација за суплементација на Л-карнитинот.

Таурин 50 мг
Таурин е аминокиселина која е неопходна за здравјето на срцето.

Магнезиум 35 мг
Магнесиумот е важен минерал за кучиња со хронична срцева инсуфициенција. Недостаток на магнезиум може да ги влоши потенцијалите несакани ефекти на срцевите лекови и може да предивика други проблеми како што се мускулната слабост и срцевите апитмии.

Витамин Е 17 мг
Витаминот Е како антиоксиданс помага да се неутрализираат слободните радикали и со тоа го смалува разорувањето предизвикано од слободни радикали. Студиите покажале дека кучиња со дилатативна кардиомиопатија и митрална болест имаат дисбаланс помеѓу производство на слободни радикали и количината на антиоксидантна заштита. Поради тоа е препорачливо храната за кучиња со срцеви заболувања да биде обогатена со антиоксиданти.

Коензим Q10 10 мг
Коензим Q10 е есенцијална компонента на митохондриите, кои се делови на клетката кои произведуваат енергија од кислородот. Затоа, коензим Q10 е посебно важен за функционирање на органи со голема побарувачка на кислород, вклучувајќи ги срцето и мозокот.

Дозирање: 1 таблета 2 пати дневно на 5 кг ТМ. Или по совет со ветеринар.

Упатство за употреба:
Таблетите да се ставаат директно на коренот на јазикот или да се отвори капсулата и содржината да се помеша во мало количество храна. Водата треба да биде достапна во секое време во слободни количини.

Да се чува на температура до 25°C. Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ooohhh... you may have just missed this one. Fill out the form below and we'll get back to you as soon as it's back in stock!

 
*
 
*