wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arthromax Small Breeds 100 tablets
 
 
 
 
 
 

Arthromax Small Breeds 100 tablets

 
 
 
1260Ден
 

Додаток во исхрана кој се применува кај кучиња од мали раси и мачки со пореметена функција во зглобовите и ‘рскавиците, кој ги храни и одржува зглобните ‘рскавици, како би се сочувала подвижноста на кучињата и мачките. Се користи кај млади животни со проблеми во растот и кај стари животни со остеоартритис.

:
 
 

Пакување: 100 таблети

Состав:

Глукозамин хидрохлорид 250 мг
Глукозаминот ја стимулира синтезата на гликозаминогликан (GAG), која е градлива материја на матрицата на ‘рскавицата.

Хондроитин сулфат 80 мг
Хондроитинот и хијалуронска киселина ја задржуваат водата во зглобните ‘рскавици, што ја прави флексибилна и отпорна на повреди и оптеретувања.

MSM (Метилсулфонилметан) 120 мг
MSM е органско соединение на сулфур (сулфурот е потребен за формирање на врзно ткиво). MSM делува како анелгетик така што го смалува нервниот имплус кои пренесува болка. Научните истражувања покажале дека има подобрување во симптомите како болка, воспаление и отекување кај пациенти кои користат MSM во комбинација со глукозамин.

Хијалуронска киселина 10 мг

Манган сулфат 7 мг
Манган е неопходен за синтеза на GAG и колаген, овозможува вкрстено врзување на колагенските влакна.

Додатоци: Минерали

Дозирање:
Кучиња: 1 таблета на 10 кг ТМ дневно,
Мачки: ½ таблети на 5 кг ТМ дневно, или по совет со ветеринар.

Упатство за употреба:
За орална употреба. VETAPro ARTHROMAX small breeds може да ја давате цела таблета или пак да ја издробите и измешате во храна.

Да се чува на температура до 25°C. Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest