wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arthromax Large Breeds
 
 
 
 
 
 

Arthromax Large Breeds

 
 
 
1560Ден
 

Додаток во исхрана кој се применува кај кучиња од големи раси со пореметена функција во зглобовите и ‘рскавиците, кој ги храни и одржува зглобните ‘рскавици, како би се сочувала подвижноста на кучињата. Се користи кај млади животни со проблеми во растот и кај стари животни со остеоартритис.

:
 
 

Пакување: 100 таблети

Состав:

Глукозамин хидрохлорид 500 мг
Глукозаминот ја стимулира синтезата на гликозаминогликан (GAG), која е градлива материја на матрицата на ‘рскавицата.

Хондроитин сулфат 150 мг
Хондроитинот и хијалуронска киселина ја задржуваат водата во зглобните ‘рскавици, што ја прави флексибилна и отпорна на повреди и оптеретувања.

MSM (Метилсулфонилметан) 200 мг
MSM е органско соединение на сулфур (сулфурот е потребен за формирање на врзно ткиво). MSM делува како анелгетик така што го смалува нервниот имплус кои пренесува болка. Научните истражувања покажале дека има подобрување во симптомите како болка, воспаление и отекување кај пациенти кои користат MSM во комбинација со глукозамин.

Хијалуронска киселина 20 мг

Манган сулфат 7 мг
Манган е неопходен за синтеза на GAG и колаген, овозможува вкрстено врзување на колагенските влакна.

Додатоци: Минерали

Дозирање:
Кучиња: 1 таблета на 20 кг ТМ дневно или по совет со ветеринар.

Упатство за употреба:
За орална употреба. VETAPro ARTHROMAX small breeds може да ја давате цела таблета или пак да ја издробите и измешате во храна.

Да се чува на температура до 25°C. Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest