wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arthromax Giant Breeds
 
 
 
 
 
 

Arthromax Giant Breeds

 
 
 
1770Ден
 

Додаток во исхраната што се применува кај кучиња од гигантски раси со нарушена функција на зглобовите и 'рскавицата. Го негува и поддржува зачувување на зглобната 'рскавица, со цел да се зачува подвижноста на кучињата. Се користи кај млади животни со проблеми со растот и кај постари животни со остеоартритис.

:
 
 

Пакување: 60 таблети

Состав:

Глукозамин хидрохлорид 1000 мг
Глукозамин ја стимулира синтезата на гликозаминогликан (GAG), која е градлива материја на матриксот на 'рскавицата.

MSM (Метил сулфонилметан)400 мг
MSM е органско соединение на сулфур (сулфурот е потребен за да се формира сврзното ткиво). МСМ делува како аналгетик така што ги смалува нервните импулси кои пренесуваат болка. Научните истражувања покажаа дека има подобрувања во симптомите како што се болка, воспаление и оток кај пациенти кои користат МСМ во комбинација со глукозамин.

Хондроитин сулфат 300 мг
Хондроитин и хијалуронска киселина ја задржуваат водата во зглобната 'рскавица, што ја прави флексибилна и отпорна на повреди и оптеретувања.

Хијалуронска киселина 40 мг
Хијалуронска киселина е една од двете главни компоненти на зглобните течности, со физички својства слични на гума. Вискозноста на синовијалната течност е обратно зависна од содржината на вода - помалку вода го прави повеќе вискозен, го намалува притисокот и ги олеснува движењата.

Манган сулфат 14 мг

Манганот е неопходен за синтеза на GAG и колагенот, овозможува вкрстено поврзување на колагенските влакна

Додатоци:

Магнезиум стеарат

Дозирање:

1 таблета на 40 кг ТМ на ден или по совет на ветеринар.

Водич:

За орална употреба. Можете да ја дадете целата таблета ARTHROMAX Giant Breeds или можете да ја издробите и да ја мешате во храна.

Чувајте на температура до 25 ° С. Се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба на животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest