wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arthroflex Main
 
 
 
 
 
 

Arthroflex Main

 
 
 
1680Ден
 

Дополнителна храна за кучиња, ги храни и поддржува зглобовите и ‘рскавиците и помага да се одржат нормалните движења и подвижност. Комбинацијата на активните состојки обезбедува подвижност и напредна заштита на зглобовите.

:
 
 

Глукозаминот ја стимулира синтезата на гликозаминогликани (GAG), кои се компоненти на матрицата на ‘рскавицата. Екстракт од Ѓаволска канџа (Devil's Claw) ја намалува вкочанетоста, ја подобрува подвижноста и одржува здрави зглобови кај мачки и кучиња, без исцрпувачки несакани ефекти. Омега-3 масни киселини (DHA и ALA) – Сите клетки на организмот имаат придобивки од големи дози на есенцијални масни киселини. Тие се моќни, природни супстанции кои успешно го намалуваат воспалението и болката поврзани со артритис. Телото може да апсорбира хидролизиран колаген тип II, бидејќи е биоактивен и биорасположлив. Може да ја заштита ‘рскавицата од дегенерација од абење. Промовира подмачкување на ‘рскавицата. Го намалува воспалувањето во синовијалната течност. Кверцетин е фитонутриент, биофлавоноид кој има антиинфламаторни, антиоксидантни и антихистамински својства. Пакување: 60 двојно обложени таблети Упатство за консумирање: * 1 таблета дневно до 10 kg телесна маса, 2 таблети дневно за куче со поголема тежина од 10 kg телесна маса или по преперака на ветеринар. Најдобар ефект на двојно обложените таблети се добива когха таблетата се става на коренот од јазикот на домашното милениче, со цел да ја проголта целата таблета (слика 1). Ако тоа е невозможно, здробете ја таблетата и помешајте ја со храна (слика 2). Да се чува на суво и ладно место, подалеку од директна сончева светлина. Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest