wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arthro Collagen
 
 
 
 
 
 

Arthro Collagen

 
 
 
1260Ден
 

Додаток во исхрана припремен како напредна заштита за кучиња и мачки со пореметување во функцијата на зглобовите и рскавиците. ARTHRO COLLAGEN ја храни и помага да се одржи здрава рскавицата на зглобовите, со што се одржува движењето. Се користи кај млади животни со проблеми во растот и возрасни животни со остеоартритис.

:
 
 

Пакување: 30 кесички по 3 г

Состав (по кесичка):

Collagen тип 1 (хидролизиран) 2,5 г
Колагенот е главна структурна градежна компонента на здравите зглобови, коски и мускули.

Glucosamine hydrochloride 500 мг
Глукозаминот ја стимулира синтезата на гликозаминогликанот (ГАГ), кој е градежна материја на матриксот на рскавицата.

Hyaluronic acid 7 мг
Хијалуронската киселина ја задржува водата во зглобната рскавица, што ја прави пофлексибилна и поотпорна на повреди и оптеретување.

Дозирање: 1 кесичка на 20 кг TM. Се дава преку храна или вода. Препорачливо е ArthroCollagen да се дава три (3) месеци во континуитет или по совет со ветеринар.

Упатство за употреба:
ARTHRO COLLAGEN да се помеша со храна или раствори во вода и да се даде на миленикот да ја испие.

ARTHRO COLLAGEN растворен во вода и аплициран со помош на шприц.

Да се чува на температура до 25°C. Да се чува подалеку од дофат на деца. Само за употреба кај животни.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest